Un laborator de analize medicale cu suflet

Un laborator de analize medicale cu suflet

Din 1992 până în prezent

Povestea Bioclinica* a început în anul 1992, în Timișoara, atunci când actualul director general, alături de alți trei profesioniști, a deschis primul laborator de analize medicale Biomedica. Împreună au pus bazele a ceea ce avea să devină un standard în ceea ce privește serviciile clinice de laborator.

Nu a durat mult și, în 1997, am deschis un nou laborator la Arad. Chiar dacă drumul a fost pavat cu multe obstacole, am reușit să le depășim pentru a menține standardele înalte de calitate pentru analizele oferite. Mai mult, suntem mândri că am fost printre pionierii sistemului privat în România.

Credem că atât timp cât investim pasiune în ceea ce facem și abordăm totul cu profesionalism, drumul către succes ne este asigurat. Și pentru că am considerat că putem fi mai aproape de pacienții noștri cu un nume care ne definește mai bine, în 1998, am hotărât să ne schimbăm numele în Bioclinica.

Contactează-ne
Primul laborator privat de analize medicale
Povestea noastră a început în anul 1992

Extindere la nivel național

Și așa, Bioclinica și-a început activitatea. De la schimbarea numelui, am crescut și ne-am extins, iar acum, sub cupola unui grup de societăți, Bioclinica numără la nivel național 15 laboratoare și 157+ puncte de recoltare proprii, având și suportul unei rețele de 100+ colaboratori în toată țara.

În cele 157+ puncte de recoltare pot fi efectuate peste 2700 investigaţii de laborator, iar acestea sunt situate în toată România în următoarele județe: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, București, Buzău, Călărași, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea. Accesibilitatea este foarte importantă pentru noi și de aceea, chiar dacă există județe în care nu avem încă laboratoare deschise, am suplimentat zonele cu mai multe puncte de recoltare.

Toate locațiile
Extindere la nivel național
Din 1998, am crescut și ne-am extins

Laboratoare cu dotări moderne

Drumul nostru nu se oprește aici. Ne dorim să ne dezvoltăm continuu, pentru a putea oferi o gamă cât mai largă de analize. Credem în performanță și investim în aparatură și tehnologii moderne, în personal bine pregătit și în tehnici de lucru ce respectă standarde înalte. Toate acestea ne oferă calitate și viteză în prelucrarea analizelor.

Pentru a confirma calitatea serviciilor noastre, am derulat controale externe de calitate încă din anul 2000, sub egida unor foruri recunoscute atât pe plan național, cât și internațional: INSTAND e.V. (Germania), EQAS (S.U.A.), RIQAS (Irlanda), NEQAS (Marea Britanie), HEMATROM (România). Controalele de calitate pentru fiecare analizator în parte sunt efectuate zilnic pentru a asigura funcționarea acestora în parametri optimi.

Află mai multe
Laborator de ultimă generație
Am derulat controale externe de calitate încă din anul 2000

Peste 2700 analize medicale

Calitatea pe care o oferim pacienților noștri este esențială, dar mai mult decât atât, ne dorim să vă ajutăm și să vă fim aproape în problemele pe care le întâmpinați. Credem în umanitate și în binele pe care îl aducem în viețile pacienților noștri. Pentru voi, cerem mai mult de la noi în fiecare zi și cu determinare și consecvență, ne dezvoltăm pentru a oferi analize cu suflet.

Pacienții noștri merită tot ce e mai bun și vom face tot posibilul să vă oferim rezultate pe care vă puteți baza. Pentru voi, pacienții noștri, în colaborare cu laboratorul Dr. Limbach, Ganzimmun (Germania) și Reference Laboratory (Spania) am extins gama de analize medicale la un număr de peste 2700, care acoperă domenii variate: hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, alergologie, biologie moleculară, toxicologie, anatomie patologică și genetică moleculară.

Toate analizele
Peste 2700 analize medicale
Calitatea pe care o oferim pacienților noștri este esențială

Echipă de profesioniști cu suflet

Știm că nu întâlnești des în viață și performanța și empatie. Noi ne străduim să fim un exemplu în acest sens și să oferim pacienților noștri mai mult decât profesionalism rigid. Ne dorim ca pacienții noștri să știe că ne pasă.

Echipa noastră de profesioniști este cea care aduce suflet în laboratoare. Medicii, biologii chimiștii și biochimiștii noștri sunt aici să îți ofere ajutorul de care ai nevoie. Ei sunt cei care fac bine comunității prin pasiune, integritate, asumare și conștiinciozitate. Zi de zi, pentru oameni.

Laboratoarele (Arad, Bistrița, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Iași, Oradea, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara) sunt acreditate conform standardului SR EN ISO 15189:2013 și sunt în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

*Strategiile de promovare și marketing (online și offline) pentru serviciile prestate de laboratoarele și punctele de recoltare Bioclinica din toată țara sunt adoptate la nivelul conducerii Grupului Bioclinica și sunt în acord cu politicile intragrup relevante.

Echipă de profesioniști
Noi ne străduim să creăm un model al calității profesionale

Articole și noutăți

  • Astenia de primăvară: ce este, de ce apare și cum se gestionează

    Astenia de primăvară: ce este, de ce apare și cum se gestionează

    Primăvara aduce multă vitalitate în natură. La o primă vedere, este anotimpul în care ar trebui să fim plini de energie și gata să petrecem mai mult timp afară. Cu toate acestea, pentru anumite persoane, trecerea la temperaturi mai calde și zile mai lungi poate aduce cu sine și o senzație de letargi...
  • Bronșita: tipuri, simptome, diagnostic și tratament

    Bronșita: tipuri, simptome, diagnostic și tratament

    Bronșita este o afecțiune respiratorie comună ce inflamează tuburile bronșice și se manifestă prin tuse productivă. Aceasta afectează anual milioane de oameni și, deși de cele mai multe ori are forme ușoare, se poate transforma și într-o condiție serioasă care necesită atenție medicală. În funcție d...
  • Alergiile: cauze, manifestări, ce simptome au, testare și cum le tratezi

    Alergiile: cauze, manifestări, ce simptome au, testare și cum le tratezi

    Alergiile sunt reacții exagerate ale organismului, ca urmare a intrării în contact cu anumite substanțe din mediul înconjurător. Sistemul imunitar al persoanelor predispuse la alergii tratează aceste substanțe ca fiind străine, astfel că acționează împotriva lor și declanșează un răspuns imun. Acest...
  • Exsudatul faringian - metoda standard de diagnostic pentru faringita streptococică

    Exsudatul faringian - metoda standard de diagnostic pentru faringita streptococică

    Un procent de 70% dintre infecţiile faringiene sunt de etiologie (origine) virală, virusurile implicate fiind rhinovirusurile (în special la adulţi), adenovirusurile, virusul Herpes simplex 1, virusurile Coxsackie A (mai ales la copii), virusurile gripale și paragripale.

    Faringitele bacteriene sunt...
  • Pregătirea copiilor pentru analizele medicale de laborator

    Pregătirea copiilor pentru analizele medicale de laborator

    Pregătirea unui copil pentru analizele medicale de laborator poate fi o adevărată provocare. De la metodele de convingere a acestuia să coopereze și până la controlul nutriției copilului cu 24 ore înainte de recoltare, părinții trebuie să fie vigilenți și informați asupra detaliilor de care să țină ...
  • Cardiopatia ischemică: factori de risc, diagnostic, tratament

    Cardiopatia ischemică: factori de risc, diagnostic, tratament

    Cardiopatia ischemică este una dintre cele mai răspândite forme de cardiopatii, fiind definită de problemele mușchiului inimii, miocardul. În cardiopatia ischemică, inima are dificultăți în pomparea sângelui, deoarece principala „pompă” a inimii, ventriculul stâng, este mărit, dilatat sau slăbit. ...
  • Varicela: Cauze, simptome, trasmitere, tratament si prevenire

    Varicela: Cauze, simptome, trasmitere, tratament si prevenire

    Varicela, cunoscută popular sub denumirea de „vărsat de vânt”, este una dintre cele mai frecvente boli ale copilăriei, fiind cauzată de același virus care provoacă apariția Zonei Zoster. Varicela este o boala contagioasă, care necesită tratament corespunzător și care poate fi prevenită, astfel înc...
  • Totul despre oreion: diagnostic, tratament, complicatii

    Totul despre oreion: diagnostic, tratament, complicatii

    Oreionul sau parotida epidermică este o boală contagioasă, manifestată frecvent prin mărirea glandelor salivare parotide, aflate în apropierea urechilor. Afectează mai ales copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani, însă poate apărea și la adulți; în cazuri rare, afectează și copiii de 1-2 ani....
Vezi toate articolele

Întrebări frecvente

  • Care este diferența dintre un laborator Bioclinica și un centru de recoltare Bioclinica?

  • În cât timp se eliberează buletinele de rezultate pentru analize?

  • Pot ridica un buletin de analize care nu este al meu?