Pentru a adăuga o analiză în lista ta de analize apasă butonul [+] din dreptul analizei dorite.

Panel alergeni alimentari (IgE specific - 36 alergeni)

  • Metoda
    Line Blot
  • Material uzual
    ser
  • Transport (temp °C)
    2 - 8°C
  • Stabilitatea probei
    14 zile la 2 -8 °C
  • Cantitate minimă
    1 ml
  • Frecvența
    5/săptămână
189 lei

Despre analiză

Include testarea separată de IgE specific față de următorii alergeni:

  1. Albuș ou de găină
  2. Gălbenuș ou de găină
  3. Lapte vacă
  4. Lapte vacă UHT
  5. Cazeină nBos d 8
  6. Făină grâu
  7. Gluten
  8. Orez
  9. Soia-boabe
  10. Semințe susan
  11. Arahide
  12. Alune
  13. Fistic
  14. Semințe floarea-soarelui
  15. Semințe dovleac
  16. Cacao
  17. Portocală
  18. Căpșuni
  19. Măr
  20. Banană
  21. Kiwi
  22. Dude
  23. Smochină
  24. Tomate
  25. Morcov
  26. Cartof
  27. Ceapă
  28. Piersică
  29. Cireșe
  30. Măsline verzi
  31. Fasole verde
  32. Amestec pește 1: cod, hering, macrou, cambula
  33. Amestec crustacee 1: langustă, stridie, scoică Venus
  34. Amestec carne 2: vită, miel
  35. Carne gaină/pui
  36. Marker CCD (cross-reactive carbohydrate determinant): lanţuri oligozaharidice prezente în cazul alergenilor cu structura glicoproteică (de natură vegetală sau animală). În unele cazuri se dezvoltă anticorpi specifici de tip IgE anti CCD, care pot determina reacţii încrucişate puternice datorită omologiei structurale semnificative. Majoritatea persoanelor care prezintă exclusiv IgE specific mediat CCD faţă de un aliment, vor tolera alimentul respectiv. Activitatea şi relevanța anticorpilor IgE este alergen-dependentă. Testarea CCD poate fi utilă în cazul în care rezultatele în vitro nu sunt confirmate de tabloul clinic.

Un rezultat IgE specific pozitiv demonstrează doar sensibilizarea faţă de un alergen. Diagnosticul de alergie va fi stabilit de către medicul specialist, în asociere cu istoricul şi datele clinice ale pacientului.

Pentru pacienți


Sus