Alergologie
Află mai multe despre cele mai frecvente boli cronice: alergiile. Descoperă informații utile despre simptome, diagnostic și tratament.
- Acasă
- Ghid medical
- Alergologie
Alergiile alimentare: ce sunt, cum se manifestă și cum se gestionează
Alergiile alimentare se manifestă atunci când sistemul imunitar reacționează în mod neașteptat la ingerarea anumitor alimente. Aceste afecțiuni medicale cronice care pot scădea calitatea vieții sau o pot pune în pericol. Alergiile alimentare pot apărea la orice vârstă, însă majoritatea se dezvoltă î...Alergeni specifici pentru diagnosticul alergiei la ambrozie
Bioclinica vă pune la dispoziție o gamă largă de alergeni specifici pentru diagnosticul alergiei la Ambrozie in-vitro, precum și teste ce permit detectarea IgE specific față de multiple extracte de alergeni printre care și alergeni specifici ambroziei:
IgE specific la ambrozie (w1) IgE specific ...Alergiile: cauze, manifestări, ce simptome au, testare și cum le tratezi
Alergiile sunt reacții exagerate ale organismului, ca urmare a intrării în contact cu anumite substanțe din mediul înconjurător. Sistemul imunitar al persoanelor predispuse la alergii tratează aceste substanțe ca fiind străine, astfel că acționează împotriva lor și declanșează un răspuns imun. Acest...Alergia la ambrozie: simptome, diagnostic și tratament
Ambrozia face parte dintr-o familie de buruieni și este considerată un alergen. Aceasta crește pe câmpuri, dar și în zonele neîngrijite de la marginea orașului sau din zonele virane. Răspândirea polenului de ambrozie are loc de la sfârșitul verii și până la începutul toamnei, moment în care apar ale...Alergia - o problemă de sănătate!
Una din patru persoane suferă de alergie, dar, de cele mai multe ori, pacienții nu consultă medicul. Astfel alergia reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni din zona industrializată.
Simptomele pot varia în intensitate, severitate și se pot manifesta sezonier sau zilnic în funcție de pre...Sindromul alergiei orale
Sindromul alergiei orale este un tip de alergie alimentară caracterizată prin apariţia unor simptome specifice (localizate mai ales la nivelul cavităţii bucale) după consumul unor fructe şi legume crude şi a unor tipuri de nuci, de către persoanele alergice la anumite tipuri de polen sau latex.
Cel...