Anca Băleanu

Medic primar medicină de laborator

Laborator central Timișoara

Anca Băleanu

Anca Băleanu este medic primar Medicină de Laborator, în cadrul laboratorului Bioclinica Timișoara, unde activează din anul 2007.

Este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, promoția 2006.

Membră a echipei Bioclinica încă din perioada rezidențiatului, a devenit medic specialist în anul 2012, respectiv medic primar în 2018.

În cadrul laboratorului Bioclinica Timișoara, și-a desfășurat activitatea atât în compartimentul de Biologie Moleculară cât și în cel de Imunologie și Biochimie, unde activează și în prezent.

Dintre domeniile de interes putem aminti dinamica infecției cu Human Papillomavirus, trombofilia și impactul acestor modificări la vârsta fertilă, studiul imunoflorescenței indirecte și importanța anticorpilor antinucleari în bolile sistemice, precum și participarea la un studiu clinic de amploare cu privire la efectele unui anumit tratament utilizat pentru colita ulcerativă asupra funcției testiculare. A avut timp să le aprofundeze, participând ca reprezentant Bioclinica, la numeroase conferințe interne și internaționale.

Pe lângă sarcinile de rutină ale unui medic de laborator, activitatea ei zilnică presupune atât relaționarea cu pacienții Laboratorului Bioclinica Timișoara, cât și cu laboratoarele partenere din țară și străinătate.

Anca Băleanu este vocea calmă de la telefon care vă întâmpină și este dispusă oricând să asculte și să vă ajute.

Descoperă toate articolele