Exsudatul faringian

Exsudatul faringian

Recoltarea se efectuează à jeun (nu se consumă alimente), înainte de efectuarea toaletei bucale (pacientul nu trebuie să se spele pe dinţi).

Pacientul poate să bea apă.

De asemenea, pentru un rezultat corect, este important să nu se instileze soluţii dezinfectante în nas.

Dacă recoltarea nu se poate efectua în aceste condiţii (de exemplu la copii),trebuie să existe un interval de aproximativ 3 – 4 ore de la ultima masă.

Se recomandă evitarea fumatului 2 ore înainte de recoltare.

Copiii trebuie pregătiţi nu doar fizic, ci şi psihic înainte de recoltare, pentru a nu se speria foarte tare, astfel este important să li se explice exact ceea ce urmează să se întâmple.

Recoltarea exudatului faringian trebuie efectuată înainte de începerea unui tratament antibiotic. Pentru monitorizarea răspunsului la tratamentul antibiotic, exudatul faringian se recoltează după 2 - 7 zile de la ultimă doză de antibiotic administrată. Atunci când recoltarea se efectuează sub tratament antibiotic, acest lucru trebuie precizat, precum şi antibioticul administrat.

Vă rugăm să menționați dacă sunteți însărcinată, deoarece în cazul în care este necesară efectuarea antibiogramei această informaţie este deosebit de utilă pentru a putea alege un panel de antibiotice extins.

Echipa Bioclinica
Publicat de Echipa Bioclinica la data de 16/07/2019.
Ultima actualizare 29/05/2023.
Articole similare
Urocultură
Urocultură
Ghid de recoltare pentru urocultură

Modalitate de recoltare Se recomandă ca recoltarea urinii pentru urocultură să se efectueze înainte de începerea unui tratament cu antibiotic. Dacă recoltarea ... Citește mai departe
Ghid de recoltare analize medicale de laborator
Ghid de recoltare analize medicale de laborator
Ghid de recoltare analize medicale de laborator

Urină* Examen sumar de urină se recoltează un eșantion din prima urină de dimineață direct în recipientul de unică folosință este necesară spălar... Citește mai departe
Spermocultura - condiții de recoltare
Spermocultura - condiții de recoltare
Spermocultura - condiții de recoltare

Dacă este necesară și efectuarea unei spermograme, concomitent cu spermocultura, trebuie respectate condiţiile privitoare la perioada de abstinenţă, transport ... Citește mai departe
Descoperă toate articolele