Exsudatul faringian

Recoltarea exudatului se realizează corect dimineaţa, înainte de toaleta cavităţii bucale (periajul dentar și/sau clătirea cu apă de gură), consumul de alimente sau lichide. De asemenea, pentru un rezultat corect, este important să nu se instileze soluţii dezinfectante în nas.

Dacă recoltarea nu se poate efectua în aceste condiţii (de exemplu la copii),trebuie să existe un interval de aproximativ 3 – 4 ore de la ultima masă.

Se recomandă evitarea fumatului 2 ore înainte de recoltare.

Copiii trebuie pregătiţi nu doar fizic, ci şi psihic înainte de recoltare, pentru a nu se speria foarte tare, astfel este important să li se explice exact ceea ce urmează să se întâmple.

Recoltarea exudatului faringian trebuie efectuată înainte de începerea unui tratament antibiotic. Pentru monitorizarea răspunsului la tratamentul antibiotic, exudatul faringian se recoltează după 2 - 7 zile de la ultimă doză de antibiotic administrată. Atunci când recoltarea se efectuează sub tratament antibiotic, acest lucru trebuie precizat, precum şi antibioticul administrat.

Vă rugăm să menționați dacă sunteți însărcinată, deoarece în cazul în care este necesară efectuarea antibiogramei această informaţie este deosebit de utilă pentru a putea alege un panel de antibiotice extins.

Echipa Bioclinica Publicat de Echipa Bioclinica
la data de 16/07/2019.
Ultima actualizare 06/04/2020.

Articole similare

Pentru pacienți


Sus