Panel alergeni alimentari (IgE specific - 35 alergeni)
Include testarea separată de IgE specific față de următorii alergeni:
- Albuș de ou - găină (f1)
- Alune (f17)
- Amestec carne: vită, miel (fs43)
- Amestec crustacee (fs10): langustă, stridie, scoică Venus
- Amestec pește (fs14): cod, hering, macrou, cambula
- Arahide (f13)
- Banană (f92)
- Căpșuni(f44)
- Carne de găină/pui (f83)
- Cartof (f35)
- Cazeină nBos d 8 (f78)
- Ceapă (f48)
- Cireșe (f97)
- Dude (f146)
- Făină de grâu (f4)
- Fasole verde (f132)
- Fistic (f144)
- Gălbenuș de ou - găină (f75)
- Gluten (f79)
- Kiwi (f84)
- Lapte de vacă (f2)
- Lapte de vacă UHT (f169)
- Măr (f49)
- Măsline verzi (f122)
- Morcov (f31)
- Orez (f9)
- Piersică (f95)
- Portocală (f33)
- Semințe de dovleac (f222)
- Semințe de floarea soarelui (u87)
- Semințe de susan (f10)
- Smochină (f328)
- Soia - boabe (f14)
- Tomate (f25)
- Marker CCD (cross-reactive carbohydrate determinant): lanţuri oligozaharidice prezente în cazul alergenilor cu structura glicoproteică (de natură vegetală sau animală). În unele cazuri se dezvoltă anticorpi specifici de tip IgE anti CCD, care pot determina reacţii încrucişate puternice datorită omologiei structurale semnificative. Majoritatea persoanelor care prezintă exclusiv IgE specific mediat CCD faţă de un aliment, vor tolera alimentul respectiv. Activitatea şi relevanța anticorpilor IgE este alergen-dependentă. Testarea CCD poate fi utilă în cazul în care rezultatele în vitro nu sunt confirmate de tabloul clinic.
Un rezultat IgE specific pozitiv demonstrează doar sensibilizarea faţă de un alergen. Diagnosticul de alergie va fi stabilit de către medicul specialist, în asociere cu istoricul şi datele clinice ale pacientului.
Metode și materiale folosite
- MetodaLine Blot
- Material uzualser
- Transport (temp. °C)2 - 8°C
- Stabilitatea probei14 zile la 2 -8 °C
- Cantitate minimă1 ml
- Frecvența5/săptămână
Panel alergeni alimentari (IgE specific - 35 alergeni)
204 LEI
Adaugă analiza