Despre analiză - Panel alergeni alimentari (IgE specific - 35 alergeni)
Include testarea separată de IgE specific față de următorii alergeni:
- Albuș ou de găină
- Gălbenuș ou de găină
- Lapte vacă
- Lapte vacă UHT
- Cazeină nBos d 8
- Făină grâu
- Gluten
- Orez
- Soia-boabe
- Semințe susan
- Arahide
- Alune
- Fistic
- Semințe floarea-soarelui
- Semințe dovleac
- Portocală
- Căpșuni
- Măr
- Banană
- Kiwi
- Dude
- Smochină
- Tomate
- Morcov
- Cartof
- Ceapă
- Piersică
- Cireșe
- Măsline verzi
- Fasole verde
- Amestec pește 1: cod, hering, macrou, cambula
- Amestec crustacee 1: langustă, stridie, scoică Venus
- Amestec carne 2: vită, miel
- Carne gaină/pui
- Marker CCD (cross-reactive carbohydrate determinant): lanţuri oligozaharidice prezente în cazul alergenilor cu structura glicoproteică (de natură vegetală sau animală). În unele cazuri se dezvoltă anticorpi specifici de tip IgE anti CCD, care pot determina reacţii încrucişate puternice datorită omologiei structurale semnificative. Majoritatea persoanelor care prezintă exclusiv IgE specific mediat CCD faţă de un aliment, vor tolera alimentul respectiv. Activitatea şi relevanța anticorpilor IgE este alergen-dependentă. Testarea CCD poate fi utilă în cazul în care rezultatele în vitro nu sunt confirmate de tabloul clinic.
Un rezultat IgE specific pozitiv demonstrează doar sensibilizarea faţă de un alergen. Diagnosticul de alergie va fi stabilit de către medicul specialist, în asociere cu istoricul şi datele clinice ale pacientului.