Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Panel alergeni alimentari (IgE specific - 35 alergeni)

Panel alergeni alimentari (IgE specific - 35 alergeni) - metode și materiale folosite

  • Metoda
    Line Blot
  • Material uzual
    ser
  • Transport (temp. °C)
    2 - 8°C
  • Stabilitatea probei
    14 zile la 2 -8 °C
  • Cantitate minimă
    1 ml
  • Frecvența
    5/săptămână
204 lei

Despre analiză - Panel alergeni alimentari (IgE specific - 35 alergeni)

Include testarea separată de IgE specific față de următorii alergeni:

  1. Albuș ou de găină
  2. Gălbenuș ou de găină
  3. Lapte vacă
  4. Lapte vacă UHT
  5. Cazeină nBos d 8
  6. Făină grâu
  7. Gluten
  8. Orez
  9. Soia-boabe
  10. Semințe susan
  11. Arahide
  12. Alune
  13. Fistic
  14. Semințe floarea-soarelui
  15. Semințe dovleac
  16. Portocală
  17. Căpșuni
  18. Măr
  19. Banană
  20. Kiwi
  21. Dude
  22. Smochină
  23. Tomate
  24. Morcov
  25. Cartof
  26. Ceapă
  27. Piersică
  28. Cireșe
  29. Măsline verzi
  30. Fasole verde
  31. Amestec pește 1: cod, hering, macrou, cambula
  32. Amestec crustacee 1: langustă, stridie, scoică Venus
  33. Amestec carne 2: vită, miel
  34. Carne gaină/pui
  35. Marker CCD (cross-reactive carbohydrate determinant): lanţuri oligozaharidice prezente în cazul alergenilor cu structura glicoproteică (de natură vegetală sau animală). În unele cazuri se dezvoltă anticorpi specifici de tip IgE anti CCD, care pot determina reacţii încrucişate puternice datorită omologiei structurale semnificative. Majoritatea persoanelor care prezintă exclusiv IgE specific mediat CCD faţă de un aliment, vor tolera alimentul respectiv. Activitatea şi relevanța anticorpilor IgE este alergen-dependentă. Testarea CCD poate fi utilă în cazul în care rezultatele în vitro nu sunt confirmate de tabloul clinic.

Un rezultat IgE specific pozitiv demonstrează doar sensibilizarea faţă de un alergen. Diagnosticul de alergie va fi stabilit de către medicul specialist, în asociere cu istoricul şi datele clinice ale pacientului.

Descoperă toate articolele