Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Gentamicina

Gentamicina - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Cloned Enzyme Donor Immunoassay (CEDIA)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  Transmis
 • Observații

  Rezultat în maxim 10 zile lucrătoare.

  Pentru determinarea concentrației minime se recomandă ca recoltarea să se efectueze înainte de administrarea următoarei doze de medicament.

  Pentru determinarea concentrației maxime se recomandă ca recoltarea să se efectueze după aproximativ 30 de minute după administrarea i.v.

64 lei

Despre analiză - Gentamicina

Ce este gentamicina?

Gentamicina este un antibiotic cu spectru larg de acţiune care face parte din grupa aminoglicozidelor. Acţionează asupra germenilor gram pozitivi şi gram negativi.

Când poate fi administrată?

Gentamicina este indicată în tratamentul unor infecţii severe cum ar fi: septicemia (inclusiv sepsisul neonatal), infecţii renale severe, infecţii de tract respirator inferior, infecţii de tract gastrointestinal, infecţii ale pielii, oaselor, infecţii ale sistemului nervos central.

Este antibioticul de elecţie în tratamentul infecţiilor bacteriene severe cauzate de agenţi infecţioşi necunoscuţi sau neidentificaţi (ca terapie iniţială înaintea obţinerii rezultatelor antibiogramei).

Înainte de administrarea unui medicament, citiți întotdeauna prospectul. În cazul în care nu sunteți siguri, luați legătura cu medicul dumneavoastră.

Când se recomandă această analiză?

Determinarea nivelului seric al gentamicinei este importantă pentru stabilirea şi monitorizarea dozelor optime, dar şi pentru diagnosticarea toxicităţii.

Monitorizarea tratamentului este foarte importantă la vârstnici, pacienţii cu insuficiență renală sau în prezenţa simptomelor de toxicitate medicamentoasă.

Bibliografie

Mosby’s Diagnostic and Laboratory Test Referance

www.labtestonline.org

Descoperă toate articolele