Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Antigen Cryptococcus neoformans

Antigen Cryptococcus neoformans - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Agglutination
 • Material uzual
  ser
 • Cantitate minimă
  2 ml
 • Frecvența
  Transmis
 • Observații

  Rezult în maxim 4 zile lucrătoare.

270 lei

Despre analiză - Antigen Cryptococcus neoformans

Criptococcoza este o boală invazivă cauzată de Crytococcus neoformans sau de C. gattii. C. neoformans a fost izolat din diverse locuri din natură, mai ales din dejecțiile porumbeilor. C. gattii a fost inițial izolat doar în regiunile tropicale și subtropicale, dar recent s-a descoperit că specia este prezentă și în alte regiuni, fiind asociată unor diverse specii de arbori.

Infecția inițială are loc pe cale pulmonară, în cazuri frecvente, pacienții neavând cunoștință de modul de expunere. Aproximativ jumătate din pacienții cu simpote au alte boli imunodeprimante precum SIDA, limfom, sarcoidoză sau terapie cu steroizi. Simptomele bolii includ febră, dureri de cap, amețeală, somnolență, tuse. Infecția sistemului nervos central apare mai frecvent la persoanele cu imunitatea scăzută, mai ales la persoanele infectate HIV. Mortalitatea în aceste cazuri ajunge până ka 25%, criprococcoza netrată a sistemului nervos central poate fi fatală. Boala generalizată poate afecta orice organ.

Prezența antigenului în oricare din lichidele organismului ( sânge, lichid cefalorahidian) indică criptococcoză.

Nivelul crescut de antigen se asociază cu infecții mai severe, însă titrul nu poate fi utilizat pentru monitorizarea infecției, deoarece antigenul poate persista o perioadă lungă de timp după tratamentul infecției.

Descoperă toate articolele