IgE specific la carne de vită (f27)
Generalități
Este un test de determinare cantitativă a IgE specific la carne de vită în serul uman, fiind util în diagnosticul afecţiunilor alergice mediate IgE.
Multe alergii sunt mediate de imunoglobuline din clasa IgE. La indivizii care prezintă acest tip de alergie imediată (atopică sau anafilactică), moleculele de IgE acţionează ca puncte de contact între alergen şi celulele specializate care eliberează histamina şi alţi agenţi în momentul expunerii la alergen, cu iniţierea reacţiilor alergice.
Semnificație clinică
Rezultatele testelor IgE specific la alergeni, asociate cu alte informaţii clinice sau de laborator, permit identificarea alergenului (alergenilor) la care o persoană este sensibilă.
Bibliografie
Referinţele metodei de lucru
Metode și materiale folosite
- MetodaFluorescence Enzyme Immunoassay (FEIA)
- Material uzualser (dop galben/roșu)
- Transport (temp. °C)2 - 8
- Cantitate minimă1 ml
- FrecvențaTransmis
- Observații
Rezultat în maxim 10 zile lucrătoare.