Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

IgE specific la făină de secară (f5)

IgE specific la făină de secară (f5) - metode și materiale folosite

  • Sinonime
    Secale cereale
  • Metoda
    Fluorescence Enzyme Immunoassay (FEIA)
  • Material uzual
    ser
  • Transport (temp. °C)
    2 - 8
  • Stabilitatea probei
    < 7 zile la 2-8 °C, > 7 zile la -20°C
  • Cantitate minimă
    1 ml
  • Frecvența
    5/săptămână
64 lei

Despre analiză - IgE specific la făină de secară (f5)

Generalități

Este un test de determinare cantitativă a IgE specific la făină de secară în serul uman, fiind util în diagnosticul afecţiunilor alergice mediate IgE.

Multe alergii sunt mediate de imunoglobuline din clasa IgE. La indivizii care prezintă acest tip de alergie imediată (atopică sau anafilactică), moleculele de IgE acţionează ca puncte de contact între alergen şi celulele specializate care eliberează histamina şi alţi agenţi în momentul expunerii la alergen, cu iniţierea reacţiilor alergice.

Semnificație clinică

Rezultatele testelor IgE specific la alergeni, asociate cu alte informații clinice sau de laborator, permit identificarea alergenului (alergenilor) la care o persoană este sensibilă.

Bibliografie

Referinţele metodei de lucru

Descoperă toate articolele