Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

IgE specific la malț (f90)

  • Metoda
    Fluorescence Enzyme Immunoassay (FEIA)
  • Material uzual
    ser
  • Transport (temp. °C)
    2 - 8
  • Cantitate minimă
    1 ml
  • Frecvența
    Transmis
  • Observații

    Rezultat în maxim 10 zile lucrătoare.

57 lei

Despre analiză - IgE specific la malț (f90)

Malțul este un produs obținut din boabele de cereale, mai ales orz, folosit la fabricarea berii, spirtului medicinal, dar poate fi folosit și ca un substituent al cafelei.

Organismul poate percepe substanța ca un antigen, care, în urma unui prin contact de hipersensibilitate, declanșează reacția de hipersensibilitate de tip I, proces ce este rapid, apărând la cateva minute după consumul alimentar. Nivelul seric de Ig E crește. Acești anticorpi se atașează de membrana celulară a mastocitelor, bazofilelor si eozinofilelor, proces ce este urmat de degranularea acestor celule și eliberarea mediatorilor ce produc edem al țesuturilor, inflamație și creșterea permeabilitații capilare. Manifestările clinice apărute sunt de tip alergic.

Detectarea unui nivel crescut de Ig E, orientează diagnosticul către o etiologie alergică, explicăndu-se astfel simptomatologia. Această testare nu este folosită la pacienții aflați sub imunoterapie.

Bibliografie

www.mayocliniclabs.com