Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Flurazepam

Flurazepam - metode și materiale folosite

 • Metoda
  LCMSMS
 • Material uzual
  ser (fără gel separator)
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  Transmis
 • Observații

  Rezultat în maxim 10 zile lucrătoare.

162 lei

Despre analiză - Flurazepam

Generalități

Flurazepamul este un medicament benzodiazepinic utilizat în tratamentul insomniei și a altor tulburări de somn. Insomnia și anxietatea sunt simptome care apar în multe afecțiuni, psihice și somatice, având cauze multiple. Există tratamente care pot să vindece sau să amelioreze aceste simptome, dar tratamentul variază în funcție de diagnosticul stabilit de medic.

Benzodiazepinele facilitează acțiunea inhibitorie a acidului gama-aminobutiric, cunoscut și sub numele de GABA. GABA este un neurotransmițător care produce inhibiție la nivelul sistemului nervos central. Activarea receptorului din sinapsă pentru benzodiazepine facilitează activitatea GABA, care determină deschiderea canalelor ionilor de clor din membrana neuronală și hiperpolarizarea membranei. Facilitarea acțiunii GABA are ca efect reducerea anxietății și a agitației și instalarea somnului.

Când benzodiazepinele sunt luate în doze mari și pentru perioade lungi de timp poate să apară dependența fizică de aceste substanțe. Dacă tratamentul cu benzodiazepine este întrerupt brusc pot apărea simptome de sevraj (hiperpirexie, crize epileptice, psihoză sau chiar deces).

Atunci când nivelul seric al medicamentului este ridicat crește riscul de toxicitate.

Nivelul seric sau plasmatic al Flurazepamului poate fi monitorizat, atât metabolismul cât si clearance-ul medicamentului variind în funcție de individ.

Indicație clinică

Monitorizarea tratamentului.

Bibliografie

Katzung B.G., Basic&Clinical Pharmacology, Lange Medical Book/McGraw-Hill, New York, 2004, 205-206

Mungiu O.C., Farmacologie clinică-elemente farmacografice şi terapeutice, Ed. IMF Iaşi, 1985, 45-48.

Descoperă toate articolele