Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti BP 180 IgG

Anticorpi anti BP 180 IgG - metode și materiale folosite

 • Sinonime
  BPAG2
 • Metoda
  Immunofluorescence Test (IFT)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  Transmis
 • Observații

  Rezultat în maxim 10 zile lucrătoare.

104 lei

Despre analiză - Anticorpi anti BP 180 IgG

Generaltăți

Pemfigoidul include un grup de boli autoimune localizate la nivelul tegumentelor şi mucoaselor.

Din această categorie fac parte: pemfigoidul bulos, herpesul gestationis şi pemfigoidul cicatricial.

Pemfigoidul bulos este o boală cronică pruriginoasă debilitantă, care apare în principal la persoanele în vârstă şi este caracterizată prin dezvoltarea unor vezicule pe o zonă eritematoasă sau urticariană. Erupţia este de obicei generalizată.

În pemfigoid, anticorpii IgG se leagă de proteine specifice care intră în alcătuirea unor complexe de adeziune celula-matrice – hemidesmozomi – şi activează complementul.

Ţinta autoanticorpilor serici sunt proteinele transmembranare BP230 şi BP180 (BPAG1 şi BPAG2), denumite astfel deoarece greutatea moleculară a acestor antigene este 230 kD şi respectiv, 180 kD. Se consideră că BP180 reprezintă ținta directă a autoanticorpilor datorită localizării sale de-a lungul membranei bazale, în timp ce anticorpii anti-BP230 sunt produşi secundar.

Pemfigoidul cicatricial afectează în principal cavitatea bucală (gingivita descuamativă) şi zona oculară (conjunctivită la debut care dezvoltă în timp aderente fibroase conjunctivale, obliterarea sacului conjunctival, xeroftalmie, opacifierea şi perforaţia corneei şi în final orbire). Pacienţii prezintă acelaşi tip de anticorpi IgG circulanţi ca şi cei cu pemfigus generalizat.

Indicații clinice

Nivelul seric al autoanticorpilor anti BP 180 se corelează cu activitatea pemfigoidului bulos (pacienții cu forme severe prezintă în general concentrații crescute ale anticorpilor).

Detectarea anticorpilor anti-membrană bazală în ser este extrem de sensibilă şi specifică pentru pemfigoid şi reprezintă un element important în diagnosticarea acestei afecţiuni.

Bibliografie

Descoperă toate articolele