Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti Brucella spp. IgM

 • Metoda
  Chemiluminiscență
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  7 zile la 2-8°C, > 7 zile la -20°C
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  1/săptămână
99 lei

Despre analiză - Anticorpi anti Brucella spp. IgM

Generalități

Brucella reprezintă o familie de bacterii gram negative, aerobe, capsulate, care determină bruceloză, o antropozoonoză larg răspândită, în special în regiunea mediteraneană.

Trei specii de Brucella sunt implicate în producerea bolii la oameni: Brucella melitensis, Brucella suis și Brucella abortus.

Bruceloza este transmisă pe cale cutanată (în special la crescătorii de animale) și pe cale digestivă, prin consumul de alimente contaminate (lapte sau derivate din laptele contaminat insuficient preparate termic).

Perioadă de incubație

Perioada de incubație poate varia între 14 si 21 de zile. Primele simptome de boală se manifestă prin febră (cu caracter ondulant) însoțită de frisoane și stare generală alterată. La acestea se pot asocia diverse manifestări neurologice, osteoarticulare, genital (uneori cu caracter septicemic), endocardită.

În forma acută a bolii are loc o producție inițială de anticorpi de tip IgM, urmați la scurt timp de anticorpii de tip IgG. Prezența anticorpilor IgM într-o singură probă nu indică neapărat o infecție recentă, deoarece acești anticorpi pot persista luni de zile după infecția acută.

Forma cronică de bruceloză poate cauza abcese osoase, cerebrale, splenice, hepatice sau renale.

Semnificație clinică

În forma cronică de boală există o prevalență a anticorpilor de tip IgG, cu un nivel scăzut sau nedetectabil al IgM.

Bibliografie

Referinţele metodei de lucru