Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti Chlamydophila pneumoniae IgM

Anticorpi anti Chlamydophila pneumoniae IgM - metode și materiale folosite

 • Sinonime
  Chlamydia pneumoniae
 • Metoda
  Enzyme Immunoassay (EIA)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  5 zile la 2-8°C, < 6 luni la -20°C
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
79 lei

Despre analiză - Anticorpi anti Chlamydophila pneumoniae IgM

Generalități

Chlamydophila pneumonia (Chlamydia pneumoniae) este o bacterie gram negativă cu ciclu de viață obligatoriu intracelular care aparține familiei Chlamydiaceae, genul Chlamydophila.

Chlamydophila pneumoniae colonizează membranele mucoase ale tractului respirator, fiind capabilă să producă atât forme ușoare, asimptomatice, de boală, cât și forme severe, fulminante.

Infecția se transmite exclusiv interuman, prin intermediul picăturilor respiratorii care conțin particule infectante. Este cunoscut că agentul etiologic al unei pneumonii interstițiale atipice comunitare, dar și a unor infecții de tip faringită, bronșită, otită, frecvent întâlnite la adolescenți și adulții tineri.

La vârstnici, cu afecțiuni preexistente, este capabil să producă infecții severe cu tendința la cronicizare și chiar reinfecție. Artrita postinfecțioasă este cea mai frecventă complicație a infecției cu Chlamydophila pneumoniae.

În afară de infecții respiratorii, Chlamydophila pneumoniae a fost asociată și cu meningoencefalita, artrita, miocardita, endocardita, boala Alzheimer, scleroza multiplă și astmul bronșic.

Fiind un microorganism cu ciclu de viață obligatoriu intracelular, este dificil de izolat și cultivat. Din acest motiv, diagnosticul se bazează pe metode serologice care vizează determinarea anticorpilor anti Chlamydophila pneumoniae IgG si IgM.

Semnificație clinică

Anticorpii de tip IgM sunt caracteristici pentru infecția acută.

Un rezultat negativ poate fi datorat unui titru scăzut de anticorpi la debutul infecției. În cazul persistenței suspiciunii de infecție se recomandă repetarea testării după 2-3 săptămâni.

Bibliografie

Referinţele metodei de lucru

Descoperă toate articolele