Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti gp210 IgG

Anticorpi anti gp210 IgG - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Enzyme Immunoassay (EIA)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  5 zile la 2-8°C, < 6 luni la -20°C (se evită ciclurile repetate de congelare-decongelare)
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
90 lei

Despre analiză - Anticorpi anti gp210 IgG

Generalități

Gp210 este o glicoproteină componentă a complexului porului nuclear. Porii nucleari intră în structura învelişului nuclear şi reprezintă punctele de legatură şi continuitate dintre membranele nucleare externă şi internă. Fiecare por nuclear este delimitat de o structură discoidala denumită complexul porului nuclear. Porii nucleari au o structură complexă, fiind responsabili de fenomenele de transport dintre nucleu şi citoplasmă, în ambele sensuri.

Semnificație clinică

Ciroza biliară primitivă este o afecţiune hepatică cronică de etiologie autoimună, care determină colestază progresivă şi frecvent boala hepatică în fază terminală. Aceasta apare mai frecvent la femei (40-60 de ani). Ciroza biliară primitivă se caracterizează din punct de vedere serologic prin prezența ac. anti mitocondrii (AMA) M2. La un număr redus de pacienţi, acești anticorpi sunt absenţi. În aceste cazuri detecţia ac. anti Sp100, respectiv anti gp210 este utilă în stabilirea diagnosticului. Ac. anti gp210 sunt foarte rar prezenţi în alte afecţiuni: hepatita autoimună, artrită reumatoidă, polimiozită sau sindromul Sjogren.

Indicații clinice

Cu o specificitate de aproape 100%, ac. anti gp210 reprezintă un indicator înalt specific pentru ciroza biliară primitivă, mai ales la pacienţii cu ac. antimitocondrii (AMA) M2 absenţi. Prezenţa ac. anti gp210 la pacienţii cu ciroza biliară primitivă indică un prognostic prost.

Bibliografie

Referințele metodei de lucru

Descoperă toate articolele