Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti Helicobacter pylori IgG - cantitativ

 • Metoda
  Chemiluminiscență / Enzyme Linked Fluorescent Assay (ELFA)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  3 zile la 2-8°C, < 6 luni la -20°C
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
44 lei

Despre analiză - Anticorpi anti Helicobacter pylori IgG - cantitativ

Generalități

Testul este util în diagnosticarea inițială a infecţiei cu Helicobacter pylori, o bacterie gram negativă care determină gastrita cronică activă şi este răspunzătoare de majoritatea ulcerelor gastrice şi duodenale.

La majoritatea persoanelor infecția este asimptomatică. Doar un număr mic de persoane prezintă o infecție simptomatică și dezvoltă gastrită, ulcer și cancer gastric.

Infecţia cu această bacterie reprezintă un important factor de risc pentru apariția adenocarcinomului gastric şi a limfomului gastric tip MALT (mucosa-associated lymphoid tissue lymphomas).

Studii recente susţin implicarea sa şi în patogeneza altor afecţiuni (reflux gastro-esofagian, coronarite, anemie feriprivă, boli reumatismale, boli dermatologice etc.).

Anticorpii persistă în sânge și după eradicarea infecției o perioadă îndelungată, de aceea repetarea serologiei nu se recomandă pentru verificarea eficienței tratamentului.

Detecția antigenului Helicobacter pylori din materiile fecale este utilă atât pentru stabilirea diagnosticului cât și pentru controlul eficacității tratamentului, cu repetarea testului la minimum 6 săptămâni de la terminarea acestuia.

Bibliografie

Referințele metodei de lucru