Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti Jo-1 IgG

Anticorpi anti Jo-1 IgG - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Enzyme Immunoassay (EIA)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  5 zile la 2-8°C, < 6 luni la -20°C
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
74 lei

Despre analiză - Anticorpi anti Jo-1 IgG

Generalități

Bolile ţesutului conjunctiv sunt un grup de afecţiuni autoimune caracterizate prin prezența anticorpilor antinucleari (ANA), care au capacitatea de a se lega şi de a distruge anumite structuri la nivelul nucleului celular. Aceşti anticorpi sunt implicați în patogeneza bolii şi constituie, de asemenea, baza pentru diagnosticul și tratamentul acestor afecţiuni.

Clasificare

 • Anticorpi anti ADN şi histone
 • Anticorpi anti antigene nucleare solubile (ENA-extractable nuclear antigens): Sm, ribonucleoproteine (RNP), SSA/Ro, SSB/La, Scl-70, Jo-1 şi PM1.

În cazul în care testarea ANA este pozitivă, pentru stabilirea diagnosticului sunt necesare teste specifice, alese în funcţie de tabloul clinic şi aspectul ANA la imunofluorescență.

Semnificație clinică

Prezenţa anticorpilor anti Jo-1 este sugerată la imunofluorescenţă de un pattern citoplasmatic pătat, cu anumite particularităţi. Identificarea se face cu tehnici imunoenzimatice.

Anticorpi anti Jo-1 sunt markeri de diagnostic pentru polimiozită şi apar mai frecvent la pacienții cu miozită asociată cu boala interstiţială pulmonară. Întrucât dispar în perioada de remisiune a bolii, sunt utili în monitorizarea acestor afecţiuni. Anticorpii apar la 50 % din pacienţii cu fibroză pulmonară interstiţială și poliartrită simetrică.

Indicații clinice

Evaluarea pacienţilor ANA pozitivi, cu tablou clinic compatibil cu bolile țesutului conjunctiv, mai ales pacienţii cu dureri musculare, slăbiciuni ale membrelor, afectare pulmonară, sindromul Raynaud şi artrită.

Testarea anticorpilor anti Jo-1 nu este utilă în cazul pacienţilor cu rezultat negativ la testarea ANA.

Un rezultat negativ pentru anticorpii Anti Jo-1 nu exclude diagnosticul de polimiozită sau dermatomiozită.

Bibliografie

Referințele metodei de lucru

Descoperă toate articolele