Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti Mycoplasma pneumoniae IgG

Anticorpi anti Mycoplasma pneumoniae IgG - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Chemiluminiscență
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  8 zile la 2-8°C, > 8 zile la -20°C
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
107 lei

Despre analiză - Anticorpi anti Mycoplasma pneumoniae IgG

Generalități

Mycoplasmele sunt cele mai mici organisme care pot să se dezvolte în medii acelulare. Mycoplasma pneumoniae are o structură specializată la un capăt sau la ambele, prin care microorganismele se atașează de suprafața mucoasei tractului respirator și devin complet rezistente la antibioticele care acționeazã asupra sintezei peretelui celular bacterian (cum ar fi penicilina).

Infecţia este localizată mai ales la nivelul tractului respirator (pneumonii "comunitare" atipice).

Manifestările extra pulmonare includ: sindromul Stevens-Johnson, artralgii, meningite sau encefalite, miocardită și pericardită.

Semnificație clinică

Detectarea anticorpilor specifici împotriva Mycoplasma pneumoniae este principalul instrument pentru diagnosticarea precisă a pneumoniei acute produse de Mycoplasma pneumoniae.

După infecția principală, sistemul imunitar normal răspunde prin producția rapidă de anticorpi, care ajung la nivelul maxim după 3-6 săptămâni, urmată de declinul treptat pe parcursul câtorva luni sau ani. Datorită perioadei lungi de incubație (15-20 de zile), răspunsul imun este adesea evident înainte de apariția simptomelor.

Determinarea anticorpilor IgG s-a dovedit necesară deoarece pacienții pot să nu dezvolte nici răspuns IgM, nici răspuns IgA . Răspunsul anticorpilor IgG apare ultimul (la aproximativ trei săptămâni de la infecţia iniţială), iar nivelul de IgG rămâne crescut timp de cel puțin un an după infecție.

Bibliografie

Referințele metodei de lucru

Descoperă toate articolele