Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti Parvovirus B19 IgM

Anticorpi anti Parvovirus B19 IgM - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Enzyme Immunoassay (EIA)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  5 zile la 2-8°C, 6 luni la -20°C
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
99 lei

Despre analiză - Anticorpi anti Parvovirus B19 IgM

Generalitați

Parvovirus B19 este un virus ADN care aparţine familiei Parvoviridae. Virusul se transmite prin picăturile Pflügge, produse sanguine sau transplacentare, fiind agentul etiologic al eritemului infecţios, boală care apare mai ales în copilărie.

Manifestări clinice

Simptomele sunt asemănătoare gripei, în plus apare o erupţie tipică la nivelul feței şi a extremităţilor la aproximativ 18 zile de la contaminare. Frecvent, infecţia evoluează asimptomatic.

Virusul infectează celulele progenitoare eritropoietice şi le lizează, astfel determină o anemie severă. Dacă infecţia primară apare în timpul sarcinii, virusul se poate transmite la făt pe cale transplacentară. Infecţia intrauterină poate determină anemie fetală severă, cu avort spontan sau hidrops fetal.

În afară de detecţia virală directă prin PCR, diagnosticul infecţiei cu Parvovirus se bazează pe detecţia anticorpilor specifici virusului. În fază acută, anticorpii de tip IgG şi IgM se leagă de epitopii întregii proteine structurale sau de epitopii conformaţionali ai capsidei virale.

Semnificație clinică

În faza acută, anticorpii de tip IgG şi IgM se leagă de epitopii întregii proteine structurale sau de epitopii conformaţionali ai capsidei virale. Anticorpii de tip IgM apar 10-14 zile după infecție, odată cu posibilele simptome și persistă 3-4 luni.

Un rezultat negativ poate fi datorat unui titru scăzut de anticorpi la debutul infecției. În cazul persistenței suspiciunii de infecție se recomandă repetarea testării după 2-3 săptămâni.

Bibliografie

Referințele metodei de lucru

Descoperă toate articolele