Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti spermatici

 • Metoda
  Enzyme Immunoassay (EIA)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  7 zile la 2-8°C, < 1 an la -20°C
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  1/săptămână
71 lei

Despre analiză - Anticorpi anti spermatici

Generalități

Anticorpii îndreptaţi împotriva antigenelor spermatozoizilor pot determina infertilitate la femei sau bărbaţi. Testul este indicat în diagnosticarea tulburărilor de fertilitate. Prezenţa anticorpilor anti-spermatici la bărbaţi sau femei este detectabilă în 20%din cazurile de infertilitate.

Definiţia infertilităţii (WHO): absenţa concepţiei fătului după 1 an de contacte sexuale neprotejate. Cauza majoră a infertilităţii de natură imunologică este formarea de anticorpi anti-spermatici. La bărbaţi, anticorpii anti-spermatici pot fi localizaţi în lichidul seminal sau legați de suprafaţa spermatozoizilor. Bărbaţii cu mai mult de 50% din spermatozoizi înveliţi în anticorpi anti-spermatici au o rată scăzută a fertilităţii. La femei, aceşti anticorpi pot fi găsiţi în mucusul cervical, lichidul din oviduct şi lichidul folicular.

Semnificație clinică

Anticorpii anti-spermatici exercită divese efecte asupra abilităţii de fertilizarea spermatozoizilor, fiind bine cunoscut efectul inhibitor al acestora asupra motilităţii prin legare de suprafaţa spermatozoizilor şi prin procese de aglutinare.

Bibliografie

Referințele metodei de lucru