Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti Streptococcus pneumoniae

Anticorpi anti Streptococcus pneumoniae - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Enzyme-Linked-Immuno-Sorbent-Assay (ELISA)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  La cerere (Transmis)
132 lei

Despre analiză - Anticorpi anti Streptococcus pneumoniae

Streptococcus pneumoniae este un microorganism patogen ce se localizează la nivelul foselor nazale, atât in stare de boala, cât și în stare de purtător sănătos. Portajul este de 40-60% din populația generală. Cauzele locale sau generale ce afectează epiteliul respirator (infecții virale, scăderea imunitații) favorizează infecția locală și propagarea acesteia pe cale limfatică, cu dezvoltarea ulterioară de afecțiuni grave (otită, meningită, pneumonie, endocardită, artrită).

Există două motive pentru care se ia în considerare efectuarea analizei de laborator anticorpi anti Streptococcus pneumoniaeꓽ

 • Determinarea nivelului preexistent de anticorpi pentru diferite serotipuri de pneumococꓼ
 • Determinarea răspunsului imunologic după vaccinarea antipneumococică.

Stabilirea nivelului serologic de protecție față de Streptococcus pneumonie în urma infecției, nu a fost riguros stabilit. În caz de boală invazivă la copiii vaccinați cu conjugat pneumococic, nivelul de protecție se consideră ≥0,3-0,5ug/ml. Niveluri crescute sunt necesare la cei cu infecții invazive (pneumonie, otită, sinuzită). Niveluri ≥1,3ug/ml sunt necesare la imunocompromiși.

Nivelurile din sânge așteptate după vaccinare sunt seroconversia de 2-4 ori mai mari a anticorpilor față de nivelul anterior vaccinării. Dacă nu se îndeplinește acest criteriu, protecția imunologică nu poate fi garantată.

Descoperă toate articolele