Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi monoclonali anti șoarece

Anticorpi monoclonali anti șoarece - metode și materiale folosite

 • Sinonime
  HAMA
 • Metoda
  Enzyme-Linked-Immuno-Sorbent-Assay (ELISA)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  La cerere
226 lei

Despre analiză - Anticorpi monoclonali anti șoarece

Generalități

Anticorpii umani anti-șoarece/ Human anti-mouse antibodies (HAMA) sunt imunoglobuline umane cu specificitate pentru imunoglobulinele de șoarece.

Anticorpii monoclonali sunt utilizați în scop terapeutic, dar și ca reactivi de diagnostic, atât pentru măsuratori de laborator in vitro, cât și pentru studii de imagistică in vivo.

Anticorpii heterofili endogeni umani, care au capacitatea de a se lega la imunoglobulinele altor specii, sunt prezenți în serul sau plasma a peste 10 % dintre pacienți. Acești anticorpi heterofili din circulație pot sau nu să interfereze cu măsurătorile testelor imunologice. De asemenea, HAMA poate interfera cu testele competitive, cu toate că aceste probleme sunt mai puțin frecvente.

Semnificație clinică

Rezultatele testelor imunologice pot fi atât fals pozitive, cât și fals negative. În evaluarea clinică, ele ies în evidență din cauza lipsei de plauzabilitate și prin corelarea cu alte metode de examinare. Riscul de a dezvolta HAMA apare cel mai frecvent după administrarea în scop diagnostic de anticorpi monoclonali, dar și la persoanele care intră în contact frecvent cu șoarecii. HAMA nu sunt patogeni pentru om.

Bibliografie

George G. Klee (2000) Human Anti-Mouse Antibodies. Archives of Pathology & Laboratory Medicine: June 2000, Vol. 124, No. 6, pp. 921-923

http://www.labor-limbach.de/

Descoperă toate articolele