Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Antigen Chlamydia trachomatis

Antigen Chlamydia trachomatis - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Imunocromatografie
 • Material uzual
  femei: secreție endocervicală (tije de rayon fără mediu de transport); bărbați: secreție uretrală (tijă de rayon fără mediu de transport), urină (primul jet din prima urină de dimineață)
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  secreție endocervicală, secreție uretrală: 1 zi la 2-8°C, urină (bărbat): 1 zi la 2-8°C
 • Frecvența
  zilnic
 • Observații

  Se recoltează numai de către medicul specialist. În cazul recoltării secreției endocervicale și uretrale se recomandă ca recoltarea să se efectueze la cel puţin o oră de la ultima micţiune.

  Pentru instrucțiuni de recoltare vă rugăm dați click aici.

70 lei

Despre analiză - Antigen Chlamydia trachomatis

Generalități

Test imunocromatografic utilizat pentru detectarea calitativă a prezenţei antigenului Chlamydia trachomatis în secreţia endocervicală la femei și secreţia uretrală sau urină la bărbaţi.

Complicaţiile infecţiei cu Chlamydia trachomatis la femei sunt reprezentate de cervicită, uretrită, endometrită, boală inflamatorie pelvină şi o incidenţă crescută de sarcini ectopice şi infertilitate.

Transmiterea verticală a infecţiei de la mamă la făt în timpul naşterii determină conjunctivită şi pneumonie la nou-născut.

La bărbați, complicaţiile infecţiei sunt reprezentate de uretrită şi epididimită. Se considera că > 40% din uretritele negonococice se datorează infecţiei cu Chlamydia trachomatis.

Aproximativ 70% din femeile cu infecţie endocervicală şi peste 50% din bărbaţii cu infecţie uretrală sunt asimptomatici.

Semnificație clinică

Metoda traditională presupune identificarea Chlamydiei prin culturi celulare, metodă laborioasă, cu rezultate la 48-72 ore care nu este folosită de rutină în laboratoare.

Acesta este un test calitativ, care nu poate să determine valoarea cantitativă sau rata de creştere a concentraţiei antigenului de Chlamydia. Detecţia este dependentă de numărul de microorganisme prezente în probă, acest lucru putând fi afectat de metoda de recoltare a probei şi de alţi factori, cum ar fi vârsta pacientului, istoricul bolilor cu transmitere sexuală, prezenţa simptomelor.

Testul nu poate evalua succesul sau eşecul terapeutic, antigenul poate persista şi după tratamentul antimicrobian adecvat.

Bibliografie

Referinţele metodei de lucru

Descoperă toate articolele