Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

C3 - nefritic factor

C3 - nefritic factor - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Komplementtest
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  Transmis
 • Observații

  Rezultat în maxim 10 zile lucrătoare.

94 lei

Despre analiză - C3 - nefritic factor

Sistemul complement este un sistem molecular complex, cu roluri fundamentale în clearance-ul celulelor apoptotice, eliminarea complexului imun, apărarea împotriva infecțiilor și modularea imunității adaptive.

Factorii nefritici cuprind un grup eterogen de autoanticorpi împotriva neoepitopilor generați în convertazele C3 și C5 ale sistemului de complement, determinând dereglarea acestuia. Clasificarea acestor autoanticorpi poate fi grupată în funcție de stabilizarea diferitelor convertaze, fie din calea clasică sau alternativă. Primul factor nefritic descris cu capacitatea de a stabiliza convertaza C3 a căii alternative a fost factorul nefritic C3 (C3NeF). Un alt factor nefritic a fost caracterizat prin capacitatea de a stabiliza convertaza C5 a căii alternative (C5NeF).

Factorul nefritic C3 a fost detectat la majoritatea pacienților cu glomerulonefrită membranoproliferativă (40-50%) și a celor cu glomerulopatie C3 (40-80%); aproximativ 80% din pacienții cu boala depozitelor dense și 40-50% din cei cu glomerulonefrită C3 prezintă niveluri crescute de factor nefritic C3. Și în cazul lipodistrofiei progresive (sdr. Barraquer-Simons) factorul nefritic C3 este prezent la majoritatea pacienților în asociere cu scăderea nivelului de complement C3.

Descoperă toate articolele