Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Clostridium difficile - GDH

Clostridium difficile - GDH - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Chemiluminiscență / Enzyme Linked Fluorescent Assay (ELFA)
 • Material uzual
  materii fecale (coprorecoltor fără mediu de transport)
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  3 zile la 2-8°C, > 3 zile la -20°C
 • Cantitate minimă
  2 g
 • Frecvența
  zilnic
 • Observații

  În cazul unui rezultat pozitiv al analizei C. difficile - GDH, se efectuează gratuit analiza C. difficile – toxina A & B.

99 lei

Despre analiză - Clostridium difficile - GDH

Generalități

Clostridium difficile este un bacil gram-pozitiv, sporulat, anaerob, care constituie una din cauzele principale a diareei şi a colitei asociate cu antibioticele. Este agentul etiologic al majorităţii cazurilor de colită pseudo-membranoasă.

Clostridium difficile este recunoscut ca principala cauză a colitei intraspitaliceşti la pacienţii colonizaţi cu Clostridium difficile, cărora li se administrează antibiotice, chimioterapie sau alte medicamente care modifică flora intestinală normală şi permit proliferarea Clostridium difficile.

Infecţia cu Clostridium difficile este o afecţiune nosocomială care se răspândeşte, în principal, din cauza igienei precare. Modul principal de transmitere este pe cale fecal-orală, prin ingerarea bacteriilor sau a sporilor bacterieni de pe suprafeţele contaminate.

Indicații clinice

Acest test detectează glutamat dehidrogenaza (GDH), o enzimă care joacă un rol important în procesul de fermentare anaerobă a glutamatului, cu rol în producerea de energie.

GDH este un antigen comun tuturor tulpinilor de C. difficile, de aceea testul nu poate face diferenţierea între tulpinile toxigene şi tulpinile non-toxigene de C. difficile.

Metoda are sensibilitate ridicată, însă specificitate redusă; de aceea poate fi utilizată drept test screening și necesită un test care să confirme prezența toxinelor.

Bibliografie

Referinţele metodei de lucru

Descoperă toate articolele