Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Copeptin (CT-proAVP) & osmolalitate serică

Copeptin (CT-proAVP) & osmolalitate serică - metode și materiale folosite

 • Metoda
  TRACE, crioscopie
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  < 1 zi la 2 - 8 °C, > 1 zi la -20°C
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  2/săptămână
172 lei

Despre analiză - Copeptin (CT-proAVP) & osmolalitate serică

Generalități

Copeptin (CT-proAVP) este un glicopeptid format din 39 aminoacizi care are un precursor comun cu vasopresina. CT-proAVP formează partea C-terminală a pre-provasopresinei. Sinteza are loc în hipotalamus, unde componentele echimolare ale vasopresinei şi ale copeptinului sunt clivate din precursor și stocate în neurohipofiză.

Copeptinul este foarte stabil în sângele integral, plasmă sau ser și este nesemnificativ legat de trombocite. Datorită masei moleculare, acesta poate fi determinat utilizând o metodă sensibilă de tip sandwich immunoassay.

Corelația dintre CT-proAVP şi AVP este semnificativă (conform unor studii independente), cele două molecule având o cinetică comună în vivo. Ca urmare a stoichiometriei rezultate, CT-proAVP oferă o metodă simplă și rapidă de determinare a vasopresinei. Conform acelorași studii, CT-proAVP este un surogat stabil pentru vasopresină și prin urmare este adecvat determinării nivelului fiziologic al vasopresinei (răpunsul CT-proAVP la stimulii principali care determină secreția de vasopresină (modificarea volumului și a osmolalității) este comparabil cu cel al vasopresinei; CT-proAVP corelează mai bine cu osmolalitatea serică decât vasopresina).

Bibliografie

http://copeptin.com/

Descoperă toate articolele