Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

IgG subclasa 4

IgG subclasa 4 - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Nefelometrie
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  8 zile la 2 - 8° C, 1 lună la -20° C
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
250 lei

Despre analiză - IgG subclasa 4

Generalități

Imunoglobulinele sunt sintetizate de către plasmocite, ca răspuns imun umoral la contactul sistemului imun cu antigenele.

Imunoglobulina G (IgG) este principala imunoglobulină serică. Există 4 subclase de IgG: IgG1 (60 – 75%), IgG2 (15 – 25%), IgG3 (< 10%), IgG4 (< 10%).

Creşteri policlonale ale nivelului subclaselor IgG pot să apară în cazul stimulării antigenice cronice, dar rolul diagnostic este minor. Creşteri monoclonale ale IgG se datorează unei producţii crescute a unei subclase IgG.

Determinarea subclaselor IgG este indicată pentru clarificarea diagnosticului pacienţilor cu susceptibilitate crescută la infecţii. Deficiența unei subclase IgG reprezintă un indicator a unei funcţionari necorespunzătoare a sistemului imun, fiind necesare investigaţii suplimentare.

Un nivel crescut de IgG4 este întâlnit la 60-70% dintre pacienţii diagnosticaţi cu maladia sclerozantă asociată cu IgG4, o afecţiune de etiologie necunoscută, care apare de obicei la bărbaţii în vârstă. Aceasta este o afecţiune fibroinflamatorie sistemică recent descrisă, asociată cu un nivel crescut de IgG4. Leziunea caracteristică prezintă inflamaţie limfoplasmocitară, fibroză, flebită şi plasmocite IgG4 pozitive. Boala poate fi localizată la unul / două organe sau poate da afectare difuză multiorganică. Datele publicate până în prezent sugerează că boala poate fi responsabilă de o serie de afecţiuni, printre care pancreatita autoimună de tip 1, pseudotumorile inflamatorii, pneumonitele interstiţiale idiopatice, mediastinita fibrozantă, leziunile inflamatorii pleurale, boala Mikulicz, sialadenita sclerozantă, aortita sclerozantă cronică, tiroidita Riedel, nefrita tubulointerstițială asociată cu IgG4.

Indicații clinice:

 • evaluarea infecţiilor sinopulmonare şi a astmului bronşic
 • evaluarea alergiilor şi a desensibilizării prin imunoterapie
 • suspiciune de maladie sclerozantă asociată cu IgG

Bibliografie

Descoperă toate articolele