Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

RIBA virus hepatic C

RIBA virus hepatic C - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Immunoblot
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Cantitate minimă
  2 ml
 • Frecvența
  Transmis
 • Observații

  Rezultat în maxim 10 zile lucrătoare.

191 lei

Despre analiză - RIBA virus hepatic C

Generalități:

Hepatita C este o boală cauzată de infecția cu virusul Hepatic C.

Virusul Hepatic C (HCV) este un virus cu material genetic de tip ARN încapsulat de un bistrat lipidic pe suprafața căruia sunt prezente proteine virale specifice.

Odată pătruns în organism, virusul hepatic se localizează la nivelul hepatocitelor după care pătrunde în celule în vederea replicării la nivelul citoplasmei.

În scopul diagnosticării hepatitei C se recomandă efectuarea mai multor teste de laborator precum determinarea anticorpilor anti HCV prin diverse metode. In urma evidențierii prezenței anticorpilor anti HCV prin metode de screening se recomandă ca test de confirmare analiza RIBA.

Prin metoda RIBA se identifică prezența unor componente virale specifice în vederea obțineri unui diagnostic cât mai precis.

Semnificatie clinică

Utilizarea metodei de detecție RIBA a apărut ca o necesitate în vederea confirmării rezultatelor pozitive obținute prin metoda ELISA sau a testelor POC (point of care) după testarea serului pentru prezența anticorpilor anti-HCV. Este o metodă cu specificitate mare datorită analizării mai multor componente individuale ale capsulei virale.

BIBLIOGRAFIE:

 1. Hui-Chun Li, et. colab., 2015, Hepatitis C virus: Virology, diagnosis and treatment, World Journal of Hepatology, 7(10): 1377-1389.
Descoperă toate articolele