Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Troponina T hs

 • Metoda
  Electrochemiluminiscență
 • Material uzual
  ser congelat
 • Transport (temp. °C)
  zăpadă carbonică
 • Stabilitatea probei
  1 zi la 2-8°C, 1 an la -20°C ( A se congela doar o dată! )
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
63 lei

Despre analiză - Troponina T hs

Generalități

Troponina T (TnT) este componentă a aparatului contractil a musculaturii striate. Deşi funcţia TnT este aceeaşi în toţi muşchii striaţi, TnT originară exclusiv din miocard diferă în mod clar de TnT din fibra muşchiului striat.

Ca rezultat a înaltei sale specificităţi tisulare, troponina T cardiacă (cTnT) este cardiospecifică şi este un marker înalt sensibil pentru afectarea miocardică.

Semnificație clinică

Testul poate fi folosit în diagnosticul diferenţial al sindromului acut coronarian, pentru identificarea necrozelor (de exemplu infarctul miocardic acut).

Troponina T reprezintă un marker independent de prognostic care poate aprecia evoluţia imediată, medie sau chiar pe termen lung în cazul pacienţilor cu sindrom coronarian acut.

Testul este, de asemenea, indicat pentru stratificarea riscului la pacienţii cu sindrom coronarian acut şi pentru aprecierea riscului cardiac la pacienţii cu insuficienţă renală cronică.

În plus, studiile au arătat că troponina T este utilă pentru identificarea pacienţilor care pot beneficia de terapie anti-trombotică.

În cazul unui infarct miocardic acut, nivelele troponinei T în ser cresc după aproximativ 3-4 ore de la apariţia simptomelor şi pot rămâne crescute până la 14zile. Lezarea celulelor miocardice (care conduce la concentraţii crescute de troponina T în sânge), poate să apară şi în alte cazuri cum sunt miocardita, contuzii cardiace, embolismul pulmonar, cardiotoxicitatea indusă de medicamente.

Bibliografie

Referinţele metodei de lucru