Echipa Bioclinica

Echipa Bioclinica

Cu o experiență de peste 28 ani în domeniul medical, povestea Bioclinica a început în 1992, atunci când membrii fondatori au pus bazele primului laborator medical de analize private din România, numit Biomedica. Pornind la drum cu un singur laborator de analize, în Timișoara, astăzi Bioclinica s-a extins în 26 de județe din România.

Astăzi, Bioclinica deține 13 laboratoare de analize medicale, 104 puncte de recoltare proprii și 86 colaboratori în toată țara, iar planurile de viitor includ o dezvoltare continuă a acestora, pentru a permite oferirea celor mai bune servicii și o gamă cât mai extinsă de analize medicale. Laboratorul principal, Bioclinica Timișoara, deține în portofoliul său 282 de analize acreditate RENAR.

Nivelul serviciilor noastre este confirmat de nenumăratele controale externe de calitate, controale pe care le efectuăm începând cu anul 2000, sub egida unor foruri recunoscute atât pe plan național, cât și internațional: INSTAND e.V. (Germania), EQAS (S.U.A.), RIQAS (Irlanda), NEQAS (Marea Britanie), HEMATROM (România).

Alături de colaboratorii noștri externi, gama de analize pe care o oferim s-a extins la un număr de peste 2500, acoperind cele mai variate domenii: hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, alergologie, biologie moleculară, toxicologie, anatomie patologică și genetică moleculară. În plus, aparatura performantă pe care o deținem, împreună cu tehnicile de lucru și reactivii folosiți în procesele de laborator, corespund celor mai riguroase norme europene de calitate.

Din echipa Bioclinica fac parte peste 100 profesioniști în domeniul medical și anume: 28 medici primari, 30 medici specialiști, 3 medici rezidenți medicină de laborator, 56 biologi, 18 chimiști, 17 biochimiști, 3 farmaciști și 25 de asistenți medicali de laborator.

Departamentul de biologie moleculară

Născut în urmă cu 15 ani, la Timișoara, din nevoia stringentă de a efectua analize medicale de laborator într-un timp cât mai scurt și cu rezultate de o acuratețe ridicată, departamentul de biologie moleculară din cadrul laboratoarelor Bioclinica a cunoscut o adevărată dezvoltare, oferind astăzi servicii la cele mai înalte standarde.

Atât echipamentele din dotare, precum și personalul implicat în procesarea analizelor medicale de laborator, sunt menținute într-un proces continuu de dezvoltare, permițând adoptarea de tehnici revoluționare în realizarea celor mai exigente cerințe în acest domeniu. Echipa medicală a participat de-a lungul timpului la multiple conferințe și congrese medicale, cu prezentări ale activității și rezultatelor obținute în laborator, precum și la scheme de intercomparare cu parteneri externi.

Analizele efectuate de către acest departament sunt efectuate cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație, printre care 8 extractoare automate de acizi nucleici, 8 echipamente Real-Time PCR, 5 thermocyclere clasice, 4 automate de hibridizare și un analizator TMA.

Din echipa departamentului de biologie moleculară fac parte: doi medici primari, doi biologi principali și un asistent de laborator.

Departamentul de toxicologie

Înființarea în anul 2017, la Timișoara a departamentului de HPLC (High Perfomance Liquid Cromatography), a ajutat la atingerea de noi standare în realizarea analizelor de laborator, sistemele HPLC permit efectuarea unor analize complexe și unice.

Din echipa departamentului HPLC fac parte: doi farmaciști, un chimist și un biochimist.

Descoperă toate articolele