Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Albumină în lichid pleural

Albumină în lichid pleural - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Spectrofotometrie
 • Material uzual
  lichid pleural
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  < 1 zi la 18-25 ºC, < 7 zile la 2 - 8 ºC, < 30 zile la - 20 ºC
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
 • Observații

  Este recomandat ca determinările biochimice din lichidele de puncție să se efectueze concomitent cu determinările corespondente din sânge. Recoltarea sângelui trebuie efectuată într-un interval de timp foarte apropiat de momentul puncției (+/- 30 de minute).

14 lei

Despre analiză - Albumină în lichid pleural

Albumina este cea mai abundentă proteină care se găseşte în plasmă. Ajută la păstrarea lichidului în fluxul sanguin, astfel încât să nu treacă în alte țesuturi.

De asemenea, transportă diverse substanțe în organism, inclusiv hormoni, vitamine și enzime. Nivelurile scăzute de albumină pot semnala o problemă cu ficatul sau rinichii.

Lichidul pleural este un lichid care este situat între straturile pleurei. Pleura este o membrană cu două straturi care protejează plămânii și limitează cavitatea toracică.

Rezultatele lichidului pleural pot fi comparate cu alte teste, inclusiv teste pentru glucoză și albumină, o proteină produsă de ficat. Comparațiile pot fi utilizate ca parte a criteriilor Luminii pentru a vă da seama ce fel de revărsare pleurală aveți.

Analiza lichidului pleural poate avea, de la sine, o valoare diagnostică ridicată.

Bibliografie

 1. SA Paul Chubb , Robin A Williams, Biochemical Analysis of Pleural Fluid and Ascites, Clin Biochem Rev. 2018 May; 39(2): 39–50.
 2. https://medlineplus.gov/lab-tests/albumin-blood-test/
Descoperă toate articolele