Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Arseniu în ser

  • Metoda
    ICP-MS
  • Material uzual
    ser (tub cu dop albastru regal)
  • Transport (temp. °C)
    2 - 8
  • Cantitate minimă
    1 ml
  • Frecvența
    1/săptămână
  • Observații
    • Se evită consumul de pește și fructe de mare cu minim 72 de ore înaintea recoltării.
    • Dacă au fost administrate substanțe de contrast care conțin iod sau gadoliniu, probele trebuie recoltate după 96 de ore de la administrare.
98 lei

Despre analiză - Arseniu în ser

Generalități

Arseniul este folosit în: industria metalelor, sticlăriei şi ceramicii şi se regăseşte în alimente (pește, fructe de mare)

Intoxicaţia cronică: efecte cancerigene, mutagene şi teratogene, polineuropatie, modificări de culoare gri-maro ale pielii, palmelor şi plantelor, hiperkeratoză, alopecie.

Arseniul este absorbit cu uşurinţă pe cale intestinală şi este excretat în principal prin urină. Expunerea acută prin ingestia de compuşi cu arseniu sau inhalarea acestuia determină simptome gastrointestinale severe (hemoragice), icter, insuficienţă renală şi colaps, cu mare potenţial letal. Intoxicaţia cronică cu arsen este dificil de diagnosticat. Pot să apară dureri abdominale, diaree, hiperpigmentare, hiperkeratoza, neuropatii periferice, encefalopatie. Expunerea cronică prin inhalare, în cazul muncitorilor care lucrează în topitorii, a fost asociată cu un risc crescut de cancer pulmonar.

Indicaţii clinice:

  • determinarea încărcării cu arseniu
  • diagnosticarea intoxicaţiilor

Bibliografie

www.labor-limbach.de