Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Hemopexina

Hemopexina - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Nephelometry (NEPH)
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  Transmis
 • Observații

  Rezultat în 10 zile lucrătoare.

59 lei

Despre analiză - Hemopexina

Hemopexina este o proteină plasmatică cu rol în transportul resturilor de hemoglobină.

Hemopexina, cunoscută și sub denumirea de beta-1B-glicoproteină, este o glicoproteină care la om este codificată de gena HPX și aparține familiei de proteine hemopexină.

La adulții normali de ambele sexe, concentrația sa este de 0,5-1,15 g / l (prin nefelometrie) sau 0,5-1,5 g/l (prin electroforeză); există o concentrație mai mică la nou-născuții, aproximativ 0,3 g/l, dar creşte până la sfârșitul primului an de viață.

În hemoliza intravasculară severă, atunci când haptoglobina este epuizată, hemopexina este scăzută sau absentă și metamalbumină plasmatică este ridicată. Cu hemoliză mai puțin severă, deși haptoglobina este probabil să fie redusă sau absentă, hemopexina poate fi normală sau doar ușor scăzută. Hemopexina pare să fie disproporționat de scăzută în talasemia majoră, iar nivelurile scăzute pot fi găsite în anumite afecțiuni patologice, altele decât boala hemolitică, și anume bolile renale și hepatice. Concentrația este crescută în diabetul zaharat, infecții și carcinom. Hemopexina poate fi măsurată prin aceleași metode ca și pentru haptoglobina cu imunodifuzie radială sau electroforeză.

Studii recente au demonstrat că hemopexina acționează ca un antioxidant extracelular împotriva afectării provocate de hemoglobină în inflamație. Hemopexina protejează împotriva toxicității hemo și conservă și reciclează fierul. Niveluri anormale de hemopexină sunt asociate cu anemie hemolitică, boală neuromusculară cronică și porfirie intermitentă.

Bibliografie

 1. https:/www.sciencedirect.comHemopexin: a review of biological aspects and the role in laboratory medicine - ScienceDirect
 2. https://www.athensresearch.com h...Hemopexin, Human Plasma | Athens ResearchTechnology
Descoperă toate articolele