Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Imunoglobulina G în lichid cefalorahidian

Imunoglobulina G în lichid cefalorahidian - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Imunonefelometrie
 • Material uzual
  LCR
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  7 zile la 2-8°C; A nu se congela!
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
64 lei

Despre analiză - Imunoglobulina G în lichid cefalorahidian

Generalităţi

Imunoglobulinele sunt sintetizate de către plasmocite, ca răspuns imun umoral la contactul sistemului imun cu antigenele. Determinarea IgG din LCR este utilă în evaluarea implicării sistemului nervos central (SNC) în infecţii, afecţiuni maligne sau afecţiuni neurologice primare (mai ales scleroza multiplă).

Semnificație clinică

Proteinele din LCR sunt crescute într-o serie de procese care afectează SNC. În procesele inflamatorii sau distructive în care exista scurgeri ale serului în LCR, atât IgG cât şi albumina vor fi prezente în LCR în cantităţi crescute. Albumina nu este sintetizată la nivelul SNC, dar imunoglobulinele sunt sintetizate la acest nivel. Astfel, o crestere relativă a IgG în LCR indică prezenţa unui proces care afectează în mod primar SNC (în special scleroza multiplă).

Un nivel marcat crescut de IgG (> 16 mg/dL) apare la 36% dintre pacienţii cu scleroză multiplă şi doar la 1% dintre pacienţii fără scleroză multiplă.

Un nivel uşor crescut (11%-16%) de IgG în LCR apare la 38% dintre pacienţii cu scleroză multiplă şi la 27% dintre pacienţii fără scleroză multiplă. La pacienţii cu scleroză multiplă aflaţi sub terapie cu ACTH şi/sau steroizi sau aflaţi în remisie, nivelul IgG din LCR poate sa scadă, dar în general rămâne semnificativ crescut.

Bibliografie

Referinţele metodei de lucru

Descoperă toate articolele