Despre analiză - Index Omega 3 (acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA))
Indexul Omega 3 reprezintă un nou factor de risc pentru afecțiuni cardiovasculare. Multiple studii au demonstrat faptul că o alimentație bogată în pește (conținut crescut de Omega 3) poate reduce afecțiunile cardiovasculare.
O valoare scăzută (< 4%) a indexului Omega 3 reprezentat de procentul celor doi acizi grași omega 3 (acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA)) poate crește de 10 ori riscul unei morți subite spre deosebire de o valoare crescută (> 8%).
Societățile de cardiologie americane și europene recomandă pentru prevenire, administrarea zilnică de 1 g acizi grași Omega 3.
Prevenirea aritmiei prin administrarea acizilor grași Omega 3:
- Inhibarea și oprirea fibrilației în miocitele cardiace
- Reducerea fibrilației ischemice
- Scăderea mortalității coronariene prin valori plasmatice crescute de EPA/DHA
- Scăderea procentului de moarte subită cu 45%