Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Mioglobina în urină

Mioglobina în urină - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Nephelometry (NEPH)
 • Material uzual
  urină spot congelată
 • Transport (temp. °C)
  zăpadă carbonică
 • Cantitate minimă
  20 ml
 • Frecvența
  Transmis
63 lei

Despre analiză - Mioglobina în urină

Mioglobina este o proteină prezentă în mușchii cardiaci și scheletici. Cunoscută şi sub numele de proteină de stocare a oxigenului în mușchi.

În sânge, mioglobina este legată în principal de globuline plasmatice, un complex care este filtrat de rinichi. Dacă concentraţia plasmatică depăşeşte capacitatea de legare plasmatică, mioglobina începe să apară în urină.

Concentraţii mari de mioglobină pot schimba culoarea urinei într-o culoare roşie-maro închis. Monitorizarea nivelurilor de mioglobină din sânge şi urină a fost folosită ca mijloc pentru a detecta leziuni ale celulelor musculare scheletice sau cardiace.

Mioglobina este eliberată rapid după afectarea muşchilor, şi prin urmare, poate fi un biomarker util în fazele incipiente ale leziunii. Concentraţiile de mioglobina sunt crescute la pacienţii cu insuficienţă renală.

Bibliografie:

 1. Brian R. Berridge, Eugene Herman, Systems Toxicologic Pathology, In Haschek and Rousseaux's Handbook of Toxicologic Pathology (Third Edition), 2013.
 2. Cangel Pui-yee Chan, Timothy Hudson Rainer, Pathophysiological Roles and Clinical Importance of Biomarkers in Acute Coronary Syndrome, In Advances in Clinical Chemistry, 2013.
Descoperă toate articolele