Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

S100

S100 - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Electrochemiluminiscență
 • Material uzual
  ser
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  2 zile la 2-8°C, 3 luni la -20°C (A se congela doar o dată!)
 • Cantitate minimă
  1 ml
 • Frecvența
  zilnic
138 lei

Despre analiză - S100

Generalități

S100 este o proteină dimerică mică, care aparţine familiei de proteine de legare a Ca2+. S100A1 (alfa) şi S100B (beta) au fost primele descrise (au fost numite S100 deoarece sunt solubile în soluţie saturată 100% cu sulfat de amoniu). Între timp, cel puţin 21 de membri diferiţi ai familiei S100 au fost identificaţi.

Proteină funcţională, compusă din hetero- sau homodimeri de A1 şi B, este implicată într-o varietate de activităţi reglatoare intra- şi extracelulare. S100A1 şi S100B sunt predominant exprimate de celule ale sistemului nervos central, în principal de celulele astrogliale, dar şi de celulele melanomului şi, într-o anumită măsură, şi de alte ţesuturi.

Semnificație clinică

Este un test util în managementul pacienţilor cu melanom malign, dar nu este potrivit pentru diagnosticarea melanomului malign, precum şi în managementul pacienţilor care au suferit leziuni cerebrale, în asociere cu informaţii clinice şi tehnici imagistice.

În cazul pacienţilor cu melanom malign, în special stadiile II, III şi IV, valorile serice ridicate de S100 pot indica progresia bolii. Măsurătorile seriate sunt utile în monitorizarea acestor pacienţi.

S100 poate fi detectată la pacienţii cu leziuni cerebrale suferite în urma unor traumatisme cerebrale sau accidente vasculare cerebrale.

Bibliografie

Referinţele metodei de lucru

Descoperă toate articolele