Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Human Papillomavirus (HPV) - ARNm E6/E7

 • Metoda
  Nucleic Acid Amplication Test (NAAT) - TMA & HPA
 • Material uzual
  exfoliat endocervical (ThinPrep)
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Stabilitatea probei
  30 zile la 2-8°C
 • Frecvența
  1/săptămână
 • Observații

  Recoltarea acestei analize medicale se realizează de către medicul de specialitate.

  Cu 48 de ore înainte de prelevare, pacienta va evita: raporturile sexuale, spălăturile intravaginale, tampoanele intravaginale, tratamentele vaginale locale (creme, geluri), contraceptivele locale.

480 lei

Despre analiză - Human Papillomavirus (HPV) - ARNm E6/E7

Generalități

HPV este un virus ADN, care este agentul cauzal principal al cancerului de col uterin. Există peste 100 de genotipuri diferite de HPV, dintre care aproximativ 40 pot să infecteze mucoasa genitală umană. Totuşi numai câteva genotipuri sunt asociate cu displazia cervicală de grad înalt şi cancerul de col uterin. Acestea se numesc genotipuri cu risc crescut.

Semnificație clinică

Analiza medicală este utilizată pentru detecţia oncoproteinelor E6, E7 ARNm HPV (Human Papillomavirus) la nivel celular.

Este cel mai important indicator pentru dezvoltarea cancerului cervical(col uterin) şi poate fi utilizat ca marker predictiv pentru identificarea pacientelor care prezintă risc de a dezvolta leziuni displazice de grad înalt şi cancer.

Testul pune în evidență prezența sau absența ARNm E6/E7 a 14 genotipuri HPV cu risc crescut (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66 și 68 ).

HPV – mRNA E6/E7 are ca țintă detecția trascripției active a proteinelor oncogene E6/E7 ale HPV și expresiei lor.

Testul determină activitatea oncogenică HPV, nu numai prezența virusului și poate fi utilizat ca marker predictiv pentru identificarea femeilor care prezintă risc de a dezvolta leziuni displazice și cancer.

Testarea mRNA E6/E7 are o sensibilitate similară, dar o specificitate net superioară testării ADN HPV (mai puține rezultate fals pozitive). De asemenea valoarea prognostică și predictiv pozitivă a testului este crescută.

Bibliografie

Referinţele metodei de lucru