Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Polyoma-JC virus ADN

Polyoma-JC virus ADN - metode și materiale folosite

 • Metoda
  Polymerase Chain Reaction (PCR)
 • Material uzual
  sânge integral EDTA
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Cantitate minimă
  4 ml
 • Frecvența
  La cerere
632 lei

Despre analiză - Polyoma-JC virus ADN

Generalități

Virusul Polyoma JC (virusul John Cunningham) face parte impreună cu virusul BK, din familia Polyomaviridae.

Virusul are o raspândire ubicuitară, prevalența anticorpilor fiind de aproximativ 80% in populație. Infecția devine manifestă doar in condiții de imunosupresie severă.

Virusul Polyoma JC este un virus ADN de mici dimensiuni fără anvelopă. Infecția asimptomatică apare în copilărie, virusul persistând în organism în stare latentă. Semnificație clinică

Acest virus determina leucoencefalita multifocală progresivă, un sindrom caracterizat prin demență, hemipareză și tulburări de vedere si vorbire. Leucoencefalita multifocală progresivă apare în situațiile de imunodepresie cu ar fi: pacienții cu chimioterapie, SIDA sau tratamente imunomodulatorii pentru afecțiuni autoimune cu natalizumab.

Acest virus determină infecția astrocitelor și oligodendrocitelor de la nivel cerebral și mai rar la nivelul maduvei spinării, determinând liza tecii de mielină.

Se recomandă acest test de laborator la pacienții cu suspiciunea clinică de leucoencefalita multifocală progresivă, dar si alte sindroame neurologice in care demielinizarea are un rol important.

Bibliografie

Stephen N.J. Korsman MMed FCPath, Wolfgang Preiser MRCPath, in Virology, 2012

Descoperă toate articolele