Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Rubeola ARN

 • Sinonime
  rubeolă
 • Metoda
  PCR
 • Material uzual
  sânge integral EDTA (2 tuburi primare)
 • Transport (temp. °C)
  2 - 8
 • Cantitate minimă
  6 ml
 • Frecvența
  Transmis
 • Observații

  Program recoltare: luni și marți, până la ora 15:00, cu excepția laboratorului central Timișoara (luni, marți și miercuri), până la ora 12:00).

  Rezultat în 6 - 10 zile.

465 lei

Despre analiză - Rubeola ARN

Generalități

Virusul rubeolic face parte din familia Togavirus, genul Rubivirus, fiind agentul etiologic al rubeolei. Calea de transmitere este respiratorie . Perioada de incubaţie este de până la 25 de zile. Infecţia este de obicei, autolimitată şi se caracterizează printr-o erupţie maculopapulară (localizată iniţial la nivelul feţei şi extinsă ulterior la trunchi şi membre), febră, limfadenopatie şi stare generală alterată.

Dacă după o analiză a anticorpilor de tip Ig G și Ig M aceștia prezintă o valoare crescută și se confirmă prezența virusului se poate sugera o analiză a materialului genetic viral în vederea obținerii unui diagnostic. Rubeola este o boală care se manifestă preponderent la copii, dar datorită complicațiilor care pot apărea la femeile însărcinate care contacteaza virusul este recomandată testarea print-o metodă mai avansată.

Semnificatie clinică

Pentru diagnosticul de certitudine este utilizat testul de laborator prin metoda Real Time-PCR din sânge integral. Este o tehnică rapidă și specifică prin care se confirmă prezența virusului Rubeolei prin amplificarea in vitro a materialului genetic viral în timp real obținânduse un rezultat cantitativ.

BIBLIOGRAFIE:

Ann M.Gronowski, 2004, Prenatal Screening and Diagnosis of Congenital Infections. In Handbook of Clinical Laboratory Testing During Pregnancy. Totowa, NJ: Humana Press 264-266