Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM (COVID-19)

Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM (COVID-19) - metode și materiale folosite

95 lei

Despre analiză - Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM (COVID-19)

Pentru diagnosticul infecției acute, nu se recomandă testarea din sânge a anticorpilor. Această analiză oferă informații, despre un posibil contact cu o persoană contagioasă.

Îm urma datelor epidemiologice, perioada de incubației SARS-CoV-2 poate fi între 3 – 7 zile (minim 1 zi și maxim 14 zile). Pe durata perioadei de incubație, persoana respective este contagioasă.

Modul de transmitere a virusului este interuman (de la o persoană la alta) prin secreții (strănut, tuse etc.) sau contact direct. Cele mai expuse persoane sunt acelea care au o imunitate scăzută.

Simptome frecvente:

  • Febră
  • Tuse
  • Dispnee

Formele severe de boală pot prezenta pneumonie, sindrom respirator acut, insuficiență renală sau chiar deces. În acest moment nu s-a dezvoltat un vaccin specific.

Este recomandat ca recoltarea anticorpilor să se efectueze cât mai repede în faza acută a infecției pentru urmărirea seroconversiei anticorpilor.

Determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgM în cadrul laboratoarelor Bioclinica se realizează pe analizor automat prin metoda Chemiluminescence (nu este test rapid).

Limitările metodei

Posibilitatea unei reacţii încrucişate cu alte tipuri de Betacoronavirus.