Analizele mele: 0 Apăsați butonul pentru a adăuga analiza dorită în coș.

Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM (COVID-19)

Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM (COVID-19) - metode și materiale folosite

95 lei

Despre analiză - Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM (COVID-19)

Pentru diagnosticul infecției acute, nu se recomandă testarea din sânge a anticorpilor. Această analiză oferă informații, despre un posibil contact cu o persoană contagioasă.

Îm urma datelor epidemiologice, perioada de incubației SARS-CoV-2 poate fi între 3 – 7 zile (minim 1 zi și maxim 14 zile). Pe durata perioadei de incubație, persoana respective este contagioasă.

Modul de transmitere a virusului este interuman (de la o persoană la alta) prin secreții (strănut, tuse etc.) sau contact direct. Cele mai expuse persoane sunt acelea care au o imunitate scăzută.

Simptome frecvente:

  • Febră
  • Tuse
  • Dispnee

Formele severe de boală pot prezenta pneumonie, sindrom respirator acut, insuficiență renală sau chiar deces. În acest moment nu s-a dezvoltat un vaccin specific.

Este recomandat ca recoltarea anticorpilor să se efectueze cât mai repede în faza acută a infecției pentru urmărirea seroconversiei anticorpilor.

Determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgM în cadrul laboratoarelor Bioclinica se realizează pe analizor automat prin metoda Chemiluminescence (nu este test rapid).

Limitările metodei

Posibilitatea unei reacţii încrucişate cu alte tipuri de Betacoronavirus.

Descoperă toate articolele